Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τα βασικά πινέλα μακιγιαζ

Είσαι από τις κοπέλες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν πινέλα στο μακιγιάζ τους άλλα δεν ξέρεις πως; Βλέπεις την πληθώρα πινέλων που υπάρχει στο εμπόριο και δεν ξέρεις ποια πρέπει να πάρεις...; Μην αγχώνεσαι! Τα πινέλα είναι το εργαλείο που θα αξιοποιήσει τα καλλυντικά σου και θα τελειοποιήσει το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου.


 Στο εμπόριο υπάρχου πάρα πολλά και διαφορετικά είδη  πινέλων σε διάφορες τιμές.

Τα πινέλα χωρίζονται ως εξής ;

  •  με φυσική τρίχα τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο για προϊόντα σε μορφή πούδρας και ο λόγος είναι ότι απορροφούν μεγάλη ποσότητα από τα προϊόντα σε υγρή μορφή.
  •  με συνθετική τρίχα τα οποία χρησιμοποιούνται για προϊόντα και σε υγρή μορφή και σε μορφή πούδρας.
  • πινέλα με κοντές τρίχες που προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη  
  • πινέλα με μακριές τρίχες που είναι πιο φουντωτά και απαλά για ένα πιο ελαφρύ και φυσικό αποτέλεσμα.

 Τα βασικά πινέλα που πρέπει να έχουμε είναι ένα πινέλο για να απλώνουμε το foundation, για την πούδρα,για φωτοσκιάσεις (contouring), ένα πινέλο για το ρουζ και 2-3 πινέλα ματιών.

Ιδανικά θα πρέπει να θυμάστε πως καλό είναι τα πινέλα για το foundation θα πρέπει να είναι είτε πλατιά είτε τύπου stippling brush, όσο πιο κόντες κ πολλές τρίχες έχουν προσφέρουν πιο μεγάλη κάλυψη.

 Το πινέλο της πούδρας θα πρέπει να έχει μακριές, πυκνές, μαλακές τρίχες και στρογγυλεμένο τελείωμα για να την ενώνει ομοιόμορφα με τα μεικ-απ και δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αγοράζοντας ένα πολυχρηστικό πινέλο με λοξή τη μια πλευρά και φλατ την άλλη ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες σκιάσεις στο πρόσωπο μας και μετά να τοποθετήσουμε και το ρουζ μας.

Για τα μάτια, τα φουντωτά  πινέλα χρησιμεύουν για να αναμειγνύουμε τις σκιές μεταξύ τους και να τις δένουμε, τα φλατ με κοντές πυκνές τρίχες για να βάζουμε σκιά στο καπάκι του ματιού με απαλές κινήσεις, για πινέλο του eyeliner επιλέξτε εάν είστε αρχάρια ένα πινέλο με φλατ σταθερές τρίχες.

Αυτή τη στιγμή τα πινέλα που είναι το απόλυτο trend είναι αυτά που έχουν λανσάρει οι αδερφές Sam & Nik Chapman και αυτά είναι φυσικά τα Real Techniques.

πινέλα μακιγιάζ

Έχουν τέλειο σχεδιασμό, είναι φτιαγμένα από συνθετικές τρίχες,η λαβή τους είναι από αλουμίνιο και γι αυτό είναι τόσο ελαφριά, είναι πολύ εύχρηστα, δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα,πολλά από τα σετ έρχονται μαζί με θήκη που μετατρέπεται σε σταντ, είναι cruetle free, και πάνω απ' όλα είναι πολύ οικονομικά και ανθεκτικά.
Αυτά που έχουν ξεχωρίσει είναι το σετ Core Collecion (για το πρόσωπο), το Starter Set (για τα μάτια) και το Blush Brush (για το ρουζ).


Πιστεύω πως αυτά τα δυο σετ είναι ιδανικά για όποια κοπέλα δεν έχει πινέλα και θέλει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί για το μακιγιάζ της. Είναι δυο ολοκληρωμένα σετ πολύ εύχρηστα και με θήκη που μετατρέπεται σε σταντ.


Κορίτσια μου μη φοβάστε να επενδύσετε τα χρήματα σας  σε ένα καλό πινέλο, θα δείτε αμέσως τη διαφορά στο αποτέλεσμα! Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε όοολα τα πινέλα μαζί με τη μια... ένα-ένα τη φορά, βάλτε προτεραιότητα, με τη σωστή συντήρηση ( θα μιλήσουμε σε άλλο ποστ για αυτό) θα σας κρατήσουν για χρόνια!
Μπορείτε να τα βρείτε ΠΑΝΤΟΥ...
Αυτά είχα να σας πω ...


                 Φιλία πολλά........

                                        .........μέχρι το επόμενο post

                                                                                   ....xxx Sofia !!!

3 σχόλια:

Το Ολλανδέζικο σπίτι, εκδόσεις Δώμα

Το Ολλανδέζικο σπίτι  Το Ολλανδέζικο σπίτι είναι βιβλίο της συγγραφέως Αν Πάτσετ, που κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα από τις ε...